top of page

L’Ajuntament de Tavernes anuncia una baixada de l’IBI d’un 3% per al 2019


  • L’equip de govern ha sol·licitat la rebaixa voluntària dels valors cadastrals per al 2019.

  • Tavernes revisarà a la baixa per quart any consecutiu els valors cadastrals, que han tingut una caiguda acumulada del 35% des del 2014.

L’Impost de Béns Immobles (IBI) baixarà un 3% en 2019 a Tavernes de la Valldigna. Així ho ha anunciat l’alcalde Jordi Juan després d’haver remés a la Gerència Regional de Cadastre la sol·licitud voluntària d’actualitzar els valors cadastrals a la baixa. Esta revisió es traslladarà als rebuts, ja que l’equip de govern ha decidit no apujar la base de l’impost municipal per a compensar la caiguda d’ingressos, que es calcula que serà entorn de 200.000 euros.


D’esta manera, els vallers notaran una baixada efectiva del rebut del 2018 en concepte d’IBI d’un 3%. Segons els càlculs efectuats pels departaments de Cadastre i de Gestió Tributària de l’Ajuntament, la baixada mitjana en una vivenda d’un valor cadastral de 60.000 € a Taverners serà de 10 euros anuals. A més de la baixada de l’IBI, la rebaixa sol·licitada per l’equip de govern de l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna comportarà també les davallades d’altres impostos com ara les plusvàlues, la compravenda d’immobles, la declaració de la renda i patrimoni, i l’impost de successions i donacions, i també es trobaran en una millor disposició per a accedir al sistema de beques.


Jordi Juan, alcalde de Tavernes de la Valldigna, ha destacat que “esta és una baixada voluntària que demana el govern municipal; per tant, és una mostra clara de nostra voluntat per posar sensatesa en els valors cadastrals de la nostra ciutat”. “La rebaixa forma part d'una estratègia que encetàrem en 2014, i que ha fet que la rebaixa acumulada des del 2014 fins al 2019 siga del 35%. Per tant, estem parlant d’una baixada dels valors cadastrals més que considerable”, ha conclòs l’alcalde.


Esta és la cinquena vegada que s’aplica una rebaixa en els valors cadastrals des de 2014, i la quarta en la legislatura actual: una rebaixa del 20% de l’IBI urbana en 2014, del 8% en 2017, del 4% en 2018, i del 3% per a 2019, rebaixes que s’afigen a una davallada entre el 80% i el 95% en el valor cadastral dels terrenys urbanitzables no urbanitzats en l’any 2016, de manera que s’acumula un descens del 35% dels valors cadastrals des del 2014 per als terrenys urbans, i al voltant del 80% i el 95% per als terrenys urbans no urbanitzats.


L’Ajuntament de Taverners ha centrat la gestió de l’Impost de Béns Immobles en l’ajust dels valors cadastrals al valor real del mercat, tot conjuminant l’estabilització dels ingressos per part del consistori amb una política fiscal justa. D’esta manera, amb la política de control de l’IBI a través de l’ajust dels valors cadastrals, i no amb la revisió del gravamen municipal, s’ha aconseguit alleujar la carrega fiscal dels veïns, que no només han experimentat una rebaixa en els últims anys del rebut d’IBI, sinó que han experimentat un millor comportament pel que fa al càlcul de les plusvàlues, les transaccions immobiliàries, o a l’hora de cursar una sol·licitud de beques i ajudes socials.


bottom of page