![](https://static.wixstatic.com/media/5de91b_af837f22f2c94dfd963d2e1ead360e7f~mv2.jpg/v1/fill/w_980,h_551,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/5de91b_af837f22f2c94dfd963d2e1ead360e7f~mv2.jpg)
La Conselleria d'Economia Sostenible, sectors productius, Comerç i Treball, a través d'IVACE Energia, impulsarà la construcció d'una carril bici a Cullera per connectar l'estació de tren i la platja, passant pel centre històric de la localitat.
En total, seran 3,15 quilòmetres de carril bici, amb el que s'estalviaran anualment 59 tones equivalents de petroli i es deixaran d'emetre 158 tones de diòxid de carboni a l'atmosfera. Amb aquest projecte es pretén disminuir l'ús del vehicle privat, reduint el flux de vehicles entre l'estació i la platja, així com promoure i conscienciar la població sobre la necessitat d'evolucionar cap a una mobilitat més sostenible.
Així doncs, IVACE Energia sufragarà el 50% del cost del projecte, que puja a 112.000 euros, en el marc del programa de mobilitat sostenible que està duent a terme ia través de l'actual dóna suport aquells projectes presentats per ajuntaments i empreses que suposen la reducció de la dependència dels combustibles derivats del petroli en el sector transport.
En total, l'IVACE destinarà aquest any 750.000 euros per fomentar la mobilitat sostenible i reduir la dependència dels derivats del petroli. Així doncs, el IVACE, dependent de la Conselleria d'Economia sostenible donarà suport a un total de 30 projectes presentats per ajuntaments i empreses que suposen la reducció dels consums energètics en el sector transport.
Cal destacar que el transport és el major consumidor d'energia a la Comunitat Valenciana. Concentra el 40% de tota l'energia que es consumeix al nostre territori, amb l'agreujant que, en la seva gran majoria utilitza com a font d'energia dels derivats del petroli, causant de la majoria dels gasos.
Per això, es pretén facilitar la transició a un nou tipus de mobilitat més sostenible en què adquireixin protagonisme les formes de transport no dependents dels derivats del petroli, com és la bicicleta que és un dels mitjans de més fàcil accés.
D'aquesta manera, IVACE subvenciona aquells projectes pilot de mobilitat sostenible que contribueixin a millorar la qualitat de l'aire de les nostres ciutats, com pot ser la recuperació d'espais per al vianant, la implantació de sistemes de cotxe compartit, camins escolars i servei d'autobusos llançadora , entre d'altres.
També dóna suport a la implantació de sistemes de bicicletes d'ús públic en municipis i nuclis interurbans. Aquests sistemes estaran orientats a la mobilitat diària i molt especialment a la mobilitat «obligada», és a dir als desplaçaments per motius de treball i estudi.
Cal destacar, que aquestes línies d'incentius compten amb el cofinançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) en un percentatge del 50% mitjançant el Programa Operatiu FEDER de la Comunitat Valenciana vigent per al període 2014-2020, dins l'Eix Prioritari 4 (Afavorir el pas a una economia baixa en carboni en tots els sectors).