![](https://static.wixstatic.com/media/5de91b_786919c23f41461a8771f00ef90fbe6f~mv2.jpg/v1/fill/w_600,h_420,al_c,q_80,enc_auto/5de91b_786919c23f41461a8771f00ef90fbe6f~mv2.jpg)
L'Agència Valenciana del Turisme ha organitzat una jornada a la localitat valenciana de Sueca per impulsar la sostenibilitat i el turisme responsable a les comarques valencianes.
Aquesta jornada forma part del cicle de jornades comarcals que ha organitzat l'Agència Valenciana del Turisme amb motiu de la celebració de l'Any Internacional del Turisme Sostenible per al Desenvolupament, declarat aquest 2017 per part de l'Assemblea General de les Nacions Unides.
L'objectiu principal és analitzar l'activitat turística de les comarques per impulsar la sostenibilitat. També s'han analitzat les sinergies entre el comerç i l'activitat turística en l'àmbit rural de la Comunitat Valenciana. A més, durant la jornada es pretén impulsar el turisme sostenible i responsable a la comarca de la Ribera Baixa ia l'àrea d'influència del Parc Natural de l'Albufera i s'han donat a conèixer els projectes que en matèria turística s'estan desenvolupant com a focus de creació d'ocupació.
La 'Jornada Comarcal de Turisme Sostenible per al Desenvolupament' ha comptat amb la presència del director d'Estratègia Territorial de l'Agència Valenciana del Turisme, Josep Gisbert, la diputada delegada de Turisme, Pilar Moncho, i l'alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit. Josep Gisbert ha ressaltat "que aquest tipus de jornades tenen l'objectiu d'identificar les oportunitats que ofereix l'activitat turística per a la sostenibilitat de les comarques valencianes".
"El nostre compromís és el de sensibilitzar les destinacions turístiques, tant madurs com d'incipient creixement en zones d'interior, i col·laborar amb ells en la persecució d'aquesta fita, la sostenibilitat turística", ha apuntat Gisbert. En aquesta línia, ha afirmat que "el desenvolupament del turisme sostenible exigeix la participació informada de tots els agents rellevants", per aquest motiu aquest tipus de jornades vagin dirigides a tots els agents que participen del turisme des de qualsevol de les facetes del mateix.
Durant la seva intervenció, Gisbert ha destacat que des de l'Agència Valenciana del Turisme "treballem integrant la sostenibilitat com a eix principal en els instruments de planificació i articulant programes d'actuació entorn d'ella". D'aquesta manera, ha recordat, "a més d'aquest cicle de jornades també hem posat en marxa noves estratègies de revaloració del territori i de creació de nous productes turístics basats en la sostenibilitat". A més, ha recordat que "el text de la nova Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat de la Comunitat Valenciana, que es troba en tramitació, assumeix els principis del Codi Ètic Mundial del Turisme promoguts per l'Organització Mundial del Turisme".
Jornada Comarcal de Turisme Sostenible a Sueca A la 'Jornada Comarcal de Turisme Sostenible per al desenvolupament' celebrada a Sueca han participat tant autoritats de les administracions públiques com a experts de gestió de conservació del medi i de l'activitat turística. En concret, durant la jornada el professor de Gestió de la Conservació del Medi Natural a EFA 'la Malvesia', Federico Llorca, ha ofert una ponència sobre 'Turisme sostenible, posada en valor del patrimoni natural i cultural'.
A més, s'han analitzat els 'Reptes per a construir les bases d'un turisme sostenible de qualitat a la Ribera', amb la tècnic del Parc Natural de l'Albufera Paloma Meteache; el responsable del servei de Producte i Territori, Sergio Bellentani; el responsable de Gestió Turística de la Diputació de València, Evarist Caselles; i la responsable de València Birding, Yanina Maggiotto.
Així mateix, s'han exposat diferents casos d'èxit d'ajuntaments i empreses. L'Agència Valenciana del Turisme ha organitzat aquesta jornada juntament amb la coordinació de Interpreta Natura i la col·laboració de la Diputació de València, el Consorci de la Ribera i l'Ajuntament de Sueca.