top of page

La mayor tromba marina de la última década Registrada en la costa de Sueca y Cullera


Una espectacular tromba d'aigua al mar ha provocat una mànega marina davant les costes de Sueca que ha pogut ser vista des de diversos quilòmetres de distància i que ha estat atisbada, fotografiada i gravada per nombrosos veïns de Sueca, Mareny de Barraquetes, el Perelló i el Perellonet, entre d'altres localitats.


Segons l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), és la "més nítida i imponent captada a la costa" de la Comunitat Valenciana en l'última dècada.


Les tempestes que es van formar sobre terra al nord de la Serra de Corbera, amb un lent moviment cap al nord, van arribar a les platges de Sueca i van formar la màniga marina poc després de les 10 del matí, segons ha informat Aemet, que ha publicat algun dels vídeos gravats.

Segons la informació publicada al Twitter d'Aemet, hi ha moltes trombes notificades perquè és un fenomen que "sol ser freqüents en aquests episodis d'inestabilitat marítima" amb la que pateix avui València, tot i que "amb una estructura tan imponent com la d'avui, és difícil de trobar ".


Les trombes marines "solen tenir el seu cicle de vida al mar", amb durada d'uns cinc minuts i es desplacen al costat de núvol de la tempesta que la propicia, han explicat a EFE fonts d'Aemet, que han afegit que s'originen per un gir de l'aire accentuat per la tempesta.


Tornado en Sueca manga marina costas Perelló y el Perellonet

"És probable que la tempesta ja tingués algun gir d'aire i els corrents descendents ho han accentuat i han provocat la màniga marina", han detallat.

Aemet ha incidit en s'estan registrant molts raigs al mar a la zona entre Mareny de Barraquetes i el Perellonet, "pel que no és estrany que apareguin més trombes".


Les tempestes que s'havien format sobre terra al nord de la Serra de Corbera, amb lent moviment cap al nord ha arribat a les platges de Sueca, un dels primers llocs on s'ha apreciat la tromba, que també s'ha vist des del Perelló i Cullera.


Tornado en valencia sueca

Les imatges han estat captades des de diferents angles i llocs del litoral i publicades a les xarxes socials i Aemet les ha reproduït per explicar el fenomen.


Segons Aemet, hi ha entorns favorables en els litorals de les províncies de València i Castelló per a les conveccions o moviments d'una massa gasosa o d'un fluid, especialment l'aire o els corrents magmàtiques que pugen en augmentar la seva temperatura.


Contáctame 

Movil: 679-461-601

Correo:riberabaixasvp@gmail.com

Autor: Salva la veu del poble

¡Tus datos se enviaron con éxito!

bottom of page