top of page

Mor el suecà Paco Sendra, exfutbolista del València CF


A les 11:05 d’aquest matí ha faltat al seu domicili de la capital de la Ribera Baixa Paco Sendra (Sueca, 1931 – 2016).


Fou un dels emblemàtics esportistes suecans de la SD Sueca que nodriren el València CF en la década dels 50 i principis dels 60. Milità al conjunt de Mestalla entre 1952 i 1962. Després estaria al filial Mestalla fins 1965.


Sendra, com Toni Puchades, va ser soci fundador de la Societat Recreativa El Garbí de Sueca, entitat de la que també formaren part altres il·lustres del valencianisme esportiu d’aquells anys com els germans Ibáñez i Daniel Mañó. Tots ells procedien de la SD Sueca que entrenava l’històric José Maiques Marco.


El València CF, la federació valenciana de futbol i més estaments del món esportiu han lamentat la pèrdua. També ho ha fet al govern municipal que ha difòs una nota en la qual recorda que fou un dels grans esportistes que ha donat el poble de Sueca.


L’Ajuntament de Sueca ha emès el seu condol a través dels seus canals habituals de comunicació, així com ha fet palès també el seu reconeixement públic a la trajectòria esportiva i humana de Sendra, una de les figures més destacades del món del futbol, a Sueca, junt amb Antonio Puchades.


També han recordat que la SD Sueca organitza cada any, amb la col·laboració del consistori, un torneig cadet que porta el seu nom. “Va ser un home bo. Per a mantindre en la memòria per als que seguim vius i el futur”, havien tuitejat poc abans des d’Esquerra Unida (EUPV).


L’ex futbolista serà acomiadat demà, diumenge, a partir de les 5 de la vesprada, des de la parròquia del Carme. Després serà trasllladat al crematori d’Alzira.

bottom of page